Cursus ‘WordPress website maken’ 

Als beginnend ondernemer wil je professioneel voor de dag komen met een eigen zakelijke website . De cursus ‘WordPress website maken gaat je helpen om zelf een professionele website te maken voor jouw bedrijf.  Voorkom veel gemaakte fouten die andere ondernemers maken bij het opzetten en inrichten van van een WordPress website. 

In deze eerste module richten we ons op de eerste stappen van het opzetten van een zakelijke website via WordPress. Daarbij helpen we je met het maken van cruciale keuzes, zoals het bepalen van je niche, een passende domeinnaam en veilige website hosting. Deze basisstappen leggen het fundament voor een succesvolle online marketing strategie die past bij jouw budget en technische kennis.

Ben jij klaar om aan de slag te gaan en van jouw website en onderneming een online succes te maken?  Schrijf je dan nu in en ga vandaag nog van start.

Cursus details

Instructeur

Jelte Bruins Slot

Level

Beginners

Duur

30 minuten

Type

Video training

Cursus ‘WordPress website maken’ overzicht

Introductie WordPress

We bespreken de inhoud van de WordPress cursus. Zo weet jij vooraf wat je kunt verwachten van deze WordPress training. Aan het einde van de training heb je een duidelijk beeld of jij je moet inschrijven bij de KVK, hoe je een domeinnaam (websitenaam) kunt vastleggen en hoe je de opslag van je website (hosting) kunt regelen. Ook leer je hoe je een zakelijk e-mailadres kunt aanmaken (bijv. info@jouwwebsite.nl)

Domeinnaam kiezen

Je domeinnaam (websitenaam) is het visitekaartje van jouw bedrijf. Zorg voor een pakkende naam die klanten, gasten of clienten direct herkennen en die niet te lastig is om te onthouden. We bespreken de mogelijkheden en do’s en don’t qua domeinnaam. Moet je bijvoorbeeld een plaatsnaam verwerken in je domeinnaam? Is het verstandig om een .NL domeinnaam te nemen? Wat doe je als jouw domeinnaam al bezet is? In de 1e module krijg jij antwoord op deze vragen. We laten ook zien hoe je een domeinnaam koppelt aan WordPress. 

Hosting kiezen

Iedere website dient ergens te worden opgeslagen, zodat deze bereikbaar is voor bezoekers. Dit gebeurt veelal via hosting bedrijven. Deze bedrijven bieden opslag aan voor websites en webshop. De meeste hosting bedrijven ondersteunen ook WordPress software en bieden tools om WordPress eenvoudig te installeren. We bespreken de mogelijkheden op dit vlak en laten zien hoe je WordPress installeert bij een Nederlandse hosting provider. Ook lopen we door de minimale eisen voor WordPress hosting, zodat jouw website voldoende snelheid behoud. 

Zakelijke e-mail opzetten

 Als ondernemer wil je graag professioneel voor de dag komen. Door gebruik te maken van een zakelijk e-mailadres (bijv. info@websitenaam.nl of peter@webshopnaam.nl) kun jij eenvoudig communiceren met jouw klanten, gasten of clienten per e-mail. We bespreken de mogelijkheden die bekende hosting bedrijven bieden op dit vlak en gaan aan de slag met het opzetten van een zakelijk e-mailadres. 

Wat is inclusief?

30 minuten video training

Brainstorm template

Handleiding domeinnaam & hosting

Doelgroep

Deze cursus is voor ondernemers beginnen met een (zakelijke) website of een volgende stap wil zetten met online marketing.

Minimale eisen 

Om deze cursus succesvol af te ronden dien je te beschikken over een laptop, PC of Macbook van maximaal 10 jaar oud incl. muis en toetsenbord. Daarnaast heb je toegang tot internet, Chrome browser en een koptelefoon of PC speaker.